Pokratik772

Pokratik772

ผู้เยี่ยมชม

Professional qumarbazdan etiraflar (10 อ่าน)

15 มี.ค. 2569 02:31

Mənim üçün kazino əyləncə deyil, iş yeridir. Saat 10-da kompüterin qarşısında olmasam, özümü işə gecikmiş kimi hiss edirəm. İllərlə turnirlər, analizlər, strategiyalar... Artıq rəqəmləri gözüm qapalı hiss edirəm. Dostlarım deyir ki, mən maşın kimi oynayıram. Ola bilsin, haqlıdırlar. Çünki bu işdə emosiyalara yer yoxdur. Əsas odur ki, mostbet lapplication mobile mənə hər an, istədiyim yerdə bu “işi” görməyə imkan verir. Evdə, bağ evində, hətta maşında tıxacda dayananda belə, boş vaxtımı dəyərləndirirəm. Bir dəfə elə oldu ki, dostlarla kafedə oturmuşduq, söhbət gedirdi, mən isə bir gözümlə telefonuma baxırdım. Onlar zarafat edirdilər ki, “yenə işləyirsən?”. Mən də gülümsəyib keçdim. Amma həqiqətən də işləyirdim. Çünki canlı oyunlarda ən yaxşı anı tutmaq vacibdir, 5 dəqiqə geciksən, bütün hesabın alt-üst ola bilər.

Əvvəllər, təbii ki, hər şey fərqli idi. Təzə başlayanda mən də hamı kimi idim. Qazanmaq istəyirdim, itirəndə əsəbləşirdim, qazananda isə sevincdən uçurdum. Amma bir gün başa düşdüm ki, bu yolla pul qazanmaq mümkün deyil. Əsas odur ki, soyuqqanlı olasan. Neçə dəfə şahid olmuşam, insanlar uduzduqca özlərini itirir, daha çox qoymağa çalışır, sonra isə hər şey bitir. Mən belə deyiləm. Mənim üçün itki də, qazanc da iş prosesinin bir hissəsidir. Bir dəfə elə bir gecə oldu ki, ard-arda 8 saat oynadım. Heç kimə deməzdim, amma həmin gün əsl döyüş idi. Rəqib kazinodur, silahın isə beyin və intuisiyadır.

O gecə çox maraqlı bir hadisə oldu. Evdə tək idim, çay dəmləmişdim, kompüter qarşısında rahat oturmuşdum. Oyun gedirdi, hər şey plan üzrə idi. Birdən gözlənilməz bir seriya başladı. Kazino mənə qarşı elə bir təzyiq göstərdi ki, sanki bütün alqoritmlər dəyişmişdi. Əsəblərim gərgin idi, amma dayana bilməzdim. Çünki bilirdim ki, bu, müvəqqəti dalğadır. Əsas odur ki, mostbet lapplication mobile vasitəsilə oyuna girib vəziyyəti nəzarətdə saxlaya bildim. Telefonumla bir neçə dəfə yoxladım, hətta bir ara kompüter donanda dərhal mobildən girib mərcləri yenilədim. O an anladım ki, texnologiya olmasaydı, bəlkə də böyük itkiylə çıxmalıydım. Səhərə qarşı, günəş çıxanda mən qalib gəlmişdim. Hesabımda xeyli artım var idi, amma ən əsası, özümə olan inamım daha da möhkəmlənmişdi.

Mənə tez-tez sual verirlər: “Necə bacarırsan belə soyuqqanlı qalasan?”. Cavabı sadədir: bu, sadəcə riyaziyyatdır. Riyaziyyatda isə səhvə yer yoxdur. Hər dəfə oyuna girəndə beynimdə min bir variantı hesablayıram. Bu, adi bir insanın anlaya biləcəyi bir şey deyil. Onlar üçün qırmızı və ya qara sadəcə rəngdir, mənim üçünsə ehtimaldır. Bir dəfə tanışım mənə dedi: “Sən kazinoda niyə işləyirsən, axı burada həmişə uduzmaq ehtimalı var?”. Mən güldüm. Çünki əsl professional heç vaxt uduzmur. O, itirə bilər, amma uduzmur. Fərq budur. İtki müvəqqətidir, strateji geri çəkilməkdir. Uduzmaq isə səndən asılı olmayan şeydir.

Həyatımda elə dövr olub ki, aylarla itirdim. Ard-arda uğursuzluqlar, səhvlər... O zamanlar çox düşündüm, bəlkə bu işi buraxım? Amma sonra başa düşdüm ki, bu, sadəcə zəncirin bir halqasıdır. Öz səhvlərimi analiz etdim, strategiyamı dəyişdim və yenə geri qayıtdım. Professional olmaq təkcə qazanmaq deyil, həm də itirməyi bacarmaqdır. Ən böyük uğurum isə odur ki, mən heç vaxt “bəlkə bu dəfə şansım gətirər” deyə oynamıram. Mən oynayıram, çünki bilirəm ki, statistika mənim tərəfimdədir.

Günlərin bir günü başıma maraqlı bir hadisə gəldi. Yay idi, isti hava, dəniz kənarında istirahət edirdim. Əlimdə telefon, bir tərəfdən də limonad içirdim. Təsadüfən gözümə bir oyun ilişdi, girib baxdım. Vəziyyət maraqlı idi, dərhal hesablama apardım. Gördüm ki, bu anı qaçırmaq olmaz. Beləcə, dəsmalların üstündə uzanmış, ətrafda insanlar çimərkən mən bir neçə saat oynadım. Nəticədə elə bir qazanc əldə etdim ki, dostlarım təəccübdən donub qaldılar. Onlar mənə baxıb deyirdilər: “Sən həqiqətən də maşınsan”. Və bunda qəbahət görmürəm. Çünki mən öz işimi sevirəm və ən əsası, onu necə görmək lazım olduğunu bilirəm.

Bu günə qədər neçə dəfə böyük qazanclar əldə etmişəm, neçə dəfə itirmişəm... Düzünü desəm, sayını unutmuşam. Amma həmişə bir qaydaya əməl etmişəm: nə vaxt dayanmaq lazım olduğunu bil. İstər qazan, istər uduz, sən öz limitlərini tanımalısan. Professional olmaq da elə budur. İnsanlar mənə həsəd aparır, amma heç kim bilmir ki, bu uğurun arxasında nə qədər yuxusuz gecələr, əsəb gərginliyi və sonsuz analizlər dayanır. Və bütün bunların içində ən yaxşı köməkçim həmişə yanımdadır. İstər evdə, istər yolda, istərsə də dəniz kənarında... Texnologiya mənə azadlıq verir.

Hər şeyə rəğmən, mən bu həyatı seçmişəm. Kimsə deyə bilər ki, bu risklidir. Bəlkə də haqlıdırlar. Amma mənim üçün risk adi həyatın bir hissəsidir. Əsas odur ki, sən bu riski idarə edə biləsən. Və mən idarə edirəm. Hər gün yeni bir mübarizə, yeni bir hesablama, yeni bir qələbə... Bu, mənim peşəmdir.

Pokratik772

Pokratik772

ผู้เยี่ยมชม

ตอบกระทู้